Giysi Saklama Yöntemleri

Kıyafet saklama yöntemleri

Herkesin en büyük problemi evlerde yerleştirilmeyi bekleyen çekmeceler ve dolaplardır. Giysi saklama yöntemlerini uzmanlara sorduk ve kıyafetlerimiz nasıl kötü kokmadan, zarar görmeden, ve en iyi şekilde yer kaplamayacak biçimde saklanır onu öğrendik.

Giysi Saklama Yöntemleri

Kıyafetleri saklarken kokmaması için

Mevsim geçişlerinde özellikle yazlıkları ya da kışlıkları fazla alanımız yoksa dolaplarımızda belli yerlere kaldırırız. Ya da yerimiz olsa bile hiç kullanılmadığı için o kıyafetlerde bir koku oluşabilir ve hatta bazen bu koku yıkansa bile kumaşın içine işleyeceği için çıkmaz.

Bunun önüne geçebilmek için genellikle naftalin gibi korkunç çözümler üretilir. Naftalin hem sonrasında oldukça kötü kokar, hem de kimyasaldır. Bunun yerine sedir uçucu yağını deneyebilirsiniz. Sedir uçucu yağını bir kumaş parçasına, ya da koku toplarına yedirerek eşyalarınızı koyduğunuz dolaba yerleştirin. Bu hareket kıyafetlerinizin ve dolabınızın kötü kokmasını engelleyecektir.

Kışlık kıyafetler nasıl saklanmalı

Eşyalarınızı dolaba yerleştirmeden önce dolabınızı beyaz sirke ile güzelce silebilir ve daha  sonra yukarıda bahsettiğim hoş koku toplarından yapıp dolaba yerleştirebilirsiniz. Kıyafet saklama yöntemleri içinde genelde en pratik ve temiz olan yöntemler arasındadır bu yöntem. Daha hoş bir koku için adaçayı ya da lavanta kokularından da yardım alabilirsiniz.

Kıyafet saklama yöntemleri

Kışlık kıyafetler nasıl saklanmalı

Öncelikle mevsim geçişlerinde yazlık olsun kışlık olsun taktik aynıdır. Kışlık kıyafetler nasıl saklanmalı sorusuna gelecek olursak da bahsettiğimiz gibi öncelik kıyafetlerin kötü kokmaması, yıpranmaması ve kesinlikle aşırı buruşukluk hali almamasıdır.  Bunun için kıyafetlerin saklanacağı dolap önce temizlenmeli, sonra kokularla donatılmalı. En çok lavanta kesecikleri mantıklıdır. Hatta bolca koyarsa nız çok daha hoş kokar. Beyaz kalıp sabunlar da çok hoş kokmasını sağlayacaktır bilginiz olsun.

Bunun yanında her zaman kazak gibi hacimli olan ürünleri alta, daha ince kumaşları ise üste koyun. Tepmek yerine düzgün ve olabildiğince düzenli yerleştirin.

Yandex.Metrica