Sebzeleri Saklama Yöntemleri

Meyve ve sebzelerin muhafaza yöntemleri

Eğer aldığınız sebzeler, meyveler ve yeşillikler bozuluyorsa kesinlikle sebzeleri saklama yöntemleri konusunda çok da bilginiz yok ya da yanlış adımlar atıyorsunuz demektir. Bu yazımız özellikle mutfakta ciddi işinize yarayacak ve sizi israftan ciddi anlamda kurtaracaktır.

Sebzeleri Saklama Yöntemleri

Zor gibi görünse de meyve ve sebzelerin muhafaza yöntemleri aslında çok pratik ve çok da kolaydır. Hatta bir günde yapacağınız bazı işlemler diğer günlerde o sebze ya da meyveleri direkt olarak dolabınızdan alıp kullanmak gibi size ciddi zaman da kazandıracaktır.

Sebzeleri Saklama Yöntemlerinde yıkanmış sebzeler nasıl saklanır?

İlk önce sebzelerden ve yeşilliklerden başlayalım. Sebzeler ve yeşillikler malum en kolay bozulan ürünlerdir. Ama eğer doğru yöntemlerle saklarsanız ömrü çok uzun olacaktır.

Öncelikle yıkanmış sebzeler nasıl saklanır bu konudan başlayalım. Sebzelerinizi aldınız ve hazır vaktiniz de varken yıkamak ve kenara kaldırıp daha sonra müsait olduğunuzda pişirmek istediniz. İlk yapmanız gereken sebzelerinizi güzelce yıkamak. Sonrasında bir süzgece koyun ve fazla suyu bırakın gitsin.

Sonraki adım ise en önemlisi ve en altın kuralı. Bunun için kendinize bir adet sebze ve salata kurutucu aletlerden almanız gerekir. Bu alet sebzenin ya da salatanın tüm suyunu alacak ve böylece tazeliğini korumasını uzun süre sağlayacaktır.

Meyve ve sebzelerin muhafaza yöntemleri yıkanmış sebzeler nasıl saklanır

Yıkadığınız ve süzdüğünüz sebzelerinizi kurutucuya koyun ve bir buçuk dakika kadar sıktırın. Sebzelerinizin ya da salatanızın fazla suyunun gittiğinden emin olun. Sonra kabınızın altındaki suyu boşatın kabı bir bezle silin ve sebze ya da salatalarınızı üzerine bir bez kapatarak bu kabın içinde muhafaza edin.

Özellikle kıvırcık gibi salata malzemelerinde bu işlem çok işe yarıyor. Böylece direkt olarak bu kaptan alıp istediğiniz zaman salata yapabilirsiniz. Aynı zamanda salatanızın ömrü de uzuyor.

Maydanoz, dereotu gibi salata malzemelerini ise bir bardak suyun içine koyup öylece dolaba koyarsanız gene aynı şekilde ömürleri daha uzun olacaktır. Ancak fesleğen çok soğuğu sevmez. Eğer ağustos gibi sıcak yaz günlerinde değilseniz fesleğeni de bir bardak suya koyun ama dolapta değil dışarıda tutun.

Buzdolabına sebzeler poşetle mi konulmalı

Diğer bir sorulan soru ise buzdolabına sebzeler poşetle mi konulmalı? Bu sorunun cevabı kesinlikle hayır. Sebzelerinizi aldınız ve eve geldiniz. İlk yapmanız gereken hepsini poşetlerden çıkarmanız ve o şekilde yerelleştirmeniz.

Buzdolabına sebzeler poşetle mi konulmalı

Yandex.Metrica